236 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: PixxlTeufel via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 236 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

Het aantal coronabesmettingen is opnieuw toegenomen met 27 nieuwe positieve testen.

In de gemeente Groningen werden 67 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (28), Oldambt (24, Het Hogeland (23), Delfzijl, Midden-Groningen en Westerkwartier (17), Westerwolde (11), Appingedam, Loppersum en Pekela(6).

In de afgelopen 24 uur zijn twee personen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus, respectievelijk uit de gemeente Loppersum en de gemeente Stadskanaal.

Aantal ziekenhuisopnames in Groningen blijft stijgen

Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten in Groningen is in de afgelopen week gestegen van 65 patiënten naar 70 patiënten. Dat blijkt maandagochtend uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

Van de 70 opgenomen patiënten liggen twintig patiënten op een Intensive Care. Het aantal patiënten met een aangetoonde coronabesmetting is met vijf patiënten toegenomen sinds afgelopen vrijdag.

In Noord Nederland als geheel liep het aantal ziekenhuisopnames op naar 167 patiënten. Van hen zijn er nu 50 patiënten opgenomen op een Intensive Care.

Noord-Nederlandse ziekenhuizen verplegen op maandagochtend 75 mensen van buiten de regio. Dat zijn er tien meer dan vrijdag. Van hen liggen 25 patiënten op een IC.

Landelijk

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland is het laatste etmaal gedaald en komt uit op 8.496. Dat zijn ruim 1.400 minder dan zondag. Op maandagen ligt het aantal meldingen vaak wat lager dan op andere dagen, omdat in de weekenden minder mensen zich laten testen.

In de afgelopen zeven dagen werden 57.905 mensen positief getest. Dat zijn er 332,8 per 100.000 inwoners. Het bijbehorende risiconiveau blijft 4: zeer ernstig.

In het ziekenhuis liggen nu landelijk 1.872 coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 105 meer dan zondag. Van hen liggen 503 op de intensive cares.

Het aantal bevestigde sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 35. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want deze gegevens worden soms wat later doorgegeven.

Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 622.000 mensen in Nederland positief getest. Van meer dan 10.000 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen vermoedelijk hoger.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden