215 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: PIRO4D by Pixabay

In de provincie Groningen zijn 215 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

Het aantal coronabesmettingen is opnieuw toegenomen met 19 nieuwe positieve testen. Ook zijn er twee nieuwe sterfgevallen gemeld bij het RIVM, één uit de gemeente Groningen en één persoon uit de gemeente Veendam.

In de gemeente Groningen werden 68 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (26), Stadskanaal en Westerkwartier (22), Midden-Groningen (18), Oldambt (15), Delfzijl (18), Midden-Groningen (15), Appingedam (9), Delfzijl en Pekela (8), Loppersum en Veendam (7) en het Hogeland (5).

In de afgelopen 24 uur zijn geen personen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus.

Aantal ziekenhuisopnames in Groningen blijft stijgen

Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten in Groningen is in de afgelopen week opgelopen van 53 naar 65 patiënten. Dat blijkt vrijdagochtend uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

Van de 65 opgenomen patiënten liggen twintig patiënten op een Intensive Care. Vorige week waren dat er 17.

In Noord Nederland als geheel liep het aantal ziekenhuisopnames op van 131 naar 148 patiënten. Van hen zijn er nu 65 opgenomen op een Intensive Care.

Noord-Nederlandse ziekenhuizen verplegen op vrijdagochtend 65 mensen van buiten de regio. 26 van hen liggen op een IC.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen blijft hoog. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 8.894 positieve tests gemeld bij het RIVM. Op donderdag meldde het RIVM bijna 8800 nieuwe gevallen. Het zijn de hoogste aantallen sinds eind oktober.

In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 51.000 mensen positief getest, tegen iets meer dan 35.000 de week ervoor.

In het ziekenhuis zijn landelijk 199 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is 1 nieuwe opname meer dan gisteren.

Op de intensive care werden 30 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 4 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1681 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 472 op de IC. Ook stierven 65 personen als gevolg van het nieuwe coronavirus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden