PvdA Groningen: ‘Partijen Tweede Kamer voor motie Paddepoelsterbrug en Gerrit Krolbrug’

Foto: De Redactie

‘Er lijkt een meerderheid in de Twee Kamer voor de motie voor de Paddepoelsterburg en Gerrit Krolbrug’. Dat meldt de PvdA Groningen in een persbericht.

De PvdA riep maandag het kabinet op om bij het ontwerp van de bruggen beter aan te sluiten bij de wensen van bewoners en gebruikers. Zo moeten de bruggen beter toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers. Samen met SP, GL, D66 en PvdD diende ze daarvoor een motie in. Deze lijkt het nu te gaan halen.

De motie is een reactie op de nieuwe ontwerpen, die plannen van lokale politiek en bewoners links lieten liggen. De nieuwe hoogte van de bruggen is daarbij slecht afgestemd op de gebruikers. Zo zou de Paddepoelsterbrug 9 meter hoog worden en de Gerritkrolbrug 5,7 meter. Dat maakt de bruggen zijn slecht toegankelijk voor mindervaliden en duurzaam vervoer als de (elektrische) fiets.

Gerrit Krolburg

Het is daarbij jammer dat de minister de bewonersvariant voor de nieuwe Gerrit Krolbrug niet mee wilde nemen in de planontwikkeling. De burgervariant voldeed niet alleen aan alle voorwaarden voor vaarverkeer, maar hield bovendien rekening met veiligheid en toegankelijkheid voor gebruikers. Dat de minister dit plan direct naast zich neerlegt is voor de PvdA dan ook onbegrijpelijk.

Paddepoelsterbrug

Daarnaast zette PvdA-Kamerlid William Moorlag maandag vraagtekens bij de plannen voor de Paddepoelsterbrug. Er was 15 miljoen beschikbaar om een nieuwe brug te bouwen, maar daar is nu nog maar 8,6 miljoen van over. Opmerkelijk is ook hier dat de minister lokale plannen van de politiek niet meeneemt in haar besluit.

Motie

Om deze redenen dienden de PvdA samen met 4 andere partijen maandag een motie in om de hoogte van de bruggen beter af te stemmen op de gebruikers. Hiermee wordt de minister alsnog verzocht gehoor te geven aan de lokale politiek en inbreng van omwonenden. Gelukkig lijkt de kamer hier wel oor naar te hebben en is er hoogstwaarschijnlijk een meerderheid.

Volgende week zal er officieel gestemd gaan worden over de motie.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden