Grootste kerstbal ter wereld bij DOT

Foto: Melvin Jonker

DOT in Groningen verandert zondagmiddag opnieuw in de grootste kerstbal ter wereld. Om 17.00 uur worden de 6.000 ledlampjes ontstoken.

Wekenlang is er volgens Dot gewerkt om de lampjes en een compleet vernieuwde “kerstbalhaak” op tijd klaar te krijgen en aan de koepel te bevestigen. De koepel, met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is daarmee de grootste kerstbal ter wereld.

De lampjes gaan traditioneel een dag na Sinterklaas, tussen 17.00 uur en 17.30 uur. Dit gebeurt onder begeleiding van gospelkoor G-Roots.

Iedereen kan dit spektakel volgen door het volgen van deze livestream.

Drive-Thru experience

Nieuw dit jaar is de Drive-Thru experience. DOT bedacht samen met drie andere authentieke restaurants in Groningen de Kerstbalbox: Hét culinaire december cadeau voor bedrijven en voor de familie thuis.

De box, een gezamenlijk initiatief van restaurants Paviljoen Sterrebos, Huis de Beurs, NOK en DOT bestaat een drie gangen menu en ook vind je allerlei leuke kleine verrassingen, zoals een kerstcadeautje en een december Spotify playlist.

Van elke verkochte Kerstbalbox doneert de restaurants €5,00 aan Stichting Quiet Community Groningen. Quiet zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nederland.

Lees ook: DOT wordt opnieuw de grootste Kerstbal ter wereld

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden