98 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: Matthewafflecat by Pixabay

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 98 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 2 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (12), Westerkwartier (11), Stadskanaal en Het Hogeland (10), Westerwolde (8), Veendam (4), Appingedam en Loppersum (3), Delfzijl (1).

In de afgelopen 24 uur werden twee personen openomen in het ziekenhuis, één persoon uit de gemeente Groningen en één persoon uit de gemeente Westerwolde opgenomen in het ziekenhuis. Er werden geen overledenen gemeld aan het RIVM als gevolg van het coronavirus.

Lichte daling in Groningse ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen in de provincie Groningen is met twee personen gedaald ten opzichte van afgelopen vrijdag. Dat blijkt uit cijfers die het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland maandagochtend bekendmaakte.

Op maandagochtend lagen 52 coronapatiënten opgenomen in Groningse ziekenhuizen, waarvan 19 op een Intensive Care-afdeling. Ook het aantal patiënten op de verpleegafdelingen is gedaald. Het aantal opnames daalde met vijf naar nog 33 patiënten met een bewezen coronabesmetting.

In heel Noord-Nederland zijn nu 137 coronapatiënten opgenomen, waarvan 43 op een IC. Daarvan komen 57 van buiten Noord-Nederland. Op verpleegafdelingen zijn 27 mensen van buiten de regio opgenomen, op IC’s zijn dat er dertig. Ook daar is sprake van een daling met tien personen.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen is weer eens flink gedaald na een forse stijging. Tussen zondagochtend en maandagochtend werden 4610 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Op zondag meldde dat instituut ongeveer 5600 nieuwe gevallen en op zaterdag bijna 4500.

In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 34.000 nieuwe gevallen vastgesteld, tegen ruim 37.000 in de week ervoor. De daling van het aantal gevallen stagneert, concludeerde het RIVM al.

Sinds het begin van de uitbraak is het coronavirus bij ongeveer 524.000 Nederlanders vastgesteld.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 29. Dat wil niet zeggen dat al die mensen afgelopen etmaal zijn overleden. Op zondag meldde het RIVM 25 sterfgevallen door het virus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden