97 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 97 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 19 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (14), Stadskanaal en Midden-Groningen (12), Oldambt en Het Hogeland (10), Delfzijl (7), Westerkwartier (5), Veendam (4), Loppersum (2), Appingedam (1). In de gemeente Pekela werd geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

In de provincie Groningen zijn geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus gemeld.

Totaal aantal positieve tests boven half miljoen

Het RIVM heeft 4.506 nieuwe coronagevallen in de afgelopen 24 uur geregistreerd. Dat zijn er 435 minder dan gisteren. In totaal zijn er nu meer dan een half miljoen positieve tests in Nederland geregistreerd. Hierbij gaat het om vastgestelde tests. Uiteindelijk waren veel meer mensen positief, maar die zijn in de eerste golf niet getest.

Het aantal sterfgevallen steeg met 76. Dat wil niet zeggen dat al die mensen het afgelopen etmaal zijn overleden.

De dagcijfers wisselen regelmatig door bijvoorbeeld weekenddagen en storingen. De GGD meldde woensdag een stijgende trend voor de tweede week op rij in de provincie Groningen en noemde dit ‘zorgelijk’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden