63 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 63 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 17 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (13), Midden-Groningen (10), Delfzijl en Het Hogeland (6), Stadskanaal en Westerwolde (3), Appingedam (2), Loppersum, Pekela en Veendam (1). In de overige gemeenten werden geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

In de provincie Groningen zijn geen sterfgevallen gemeld. Wel is één persoon uit de gemeente Groningen en één persoon uit de gemeente Midden-Groningen opgenomen als gevolg van het coronavirus in het ziekenhuis.

Wekelijkse update GGD

Het aantal nieuwe coronabesmettingen ligt opnieuw iets hoger dan vorige week. Er zijn 664 nieuwe besmettingen in de periode van 17 tot en met 24 november bijgekomen en dat was de vorige week 509. Dat blijkt uit de wekelijkse update van GGD Groningen woensdag.

Sinds het begin van de epidemie is bij 7.951 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld.

Het algehele beeld van afgelopen week voor de regio Groningen, met een besmettingsgraad van ongeveer 100 gevallen per 100.000 inwoners op weekbasis, blijft volgens de GGD zorgelijk. De provincie Groningen scoort wel het laagst scoort van alle provincies.

De leeftijdsverdeling van de personen met een nieuwe besmetting is grotendeels vergelijkbaar met die van vorige week. In de categorie van 30 tot 65 jaar zijn 49 procent van de nieuwe besmettingen. Deze worden gevolgd door de categorie 20 tot 29 jaar en ouder dan 65 jaar.

In de afgelopen week zijn 4 nieuwe overlijdens ten gevolge van een bewezen corona-infectie gemeld in de provincie Groningen. Het totale aantal overlijdens sinds het begin van de epidemie komt daarmee op 48 in onze provincie.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen is het afgelopen etmaal weer toegenomen, na een scherpe daling de voorgaande dag. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 4947 positieve tests geregistreerd, maakte het RIVM bekend. In het voorgaande etmaal ging het om 3970 nieuwe gevallen. Dat betekent een toename van 977 in het afgelopen etmaal.

Het RIVM waarschuwde dinsdag dat het aantal coronagevallen nog wel daalt, maar de afname stagneert. In de afgelopen zeven dagen kwamen er ruim 37.200 meldingen van positieve coronatests binnen bij het instituut, iets meer dan de week ervoor. Toen ging het om ruim 36.800 nieuwe gevallen.

Sinds het begin van de uitbraak zijn 498.795 Nederlanders positief getest. Naar verwachting komt dat aantal donderdag boven de half miljoen uit. Het aantal coronadoden ligt inmiddels boven de 9100. Het werkelijke aantal besmettingen en sterfgevallen ligt vermoedelijk hoger.

Het aantal sterfgevallen nam het afgelopen etmaal met 74 toe. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden