Hoe vaak verander jij je wachtwoord?

Foto: Pexels via Pixabay

Tegenwoordig heb je overal een wachtwoord voor nodig. Met hoofdletter, zonder hoofdletter. Een cijfer erbij of een symbool.

Het wachtwoord is de basis van je online veiligheid. Te denken valt aan je social media accounts, e-mail en geld, alles heeft een wachtwoord. En dat wachtwoord is ontzettend belangrijk. Toch zijn er nog steeds mensen, bedrijven en organisaties die een makkelijk wachtwoord gebruiken.

Het meest gebruikte wachtwoord in 2020 voor .nl e-mailadressen blijkt volgens de organisatie Competa IT nog steeds 123456 te zijn.

Simpele wachtwoorden komen nog té vaak voor en dus is in 2014 ‘verander je wachtwoord’-dag in het leven geroepen. Dit werd gedaan door technologiesite Tweakers.

Ook politie Groningen besteedt aandacht aan het ‘Check je Wachtwoorden’-dag. Een wachtwoord met maar 8 karakters is volgens de politie binnen 10 seconden te kraken.

Vandaag is dus eigenlijk de perfecte dag om overal je wachtwoord te veranderen. En kies dan meteen een goed sterk wachtwoord. Iets dat geen echt woord bevat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden