Geen treinen naar Leeuwarden vanaf woensdag

Foto: De Redactie

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er vanaf woensdag 18 november twee weken geen treinen op gedeelten van het traject naar Leeuwarden. Arriva zet bussen in. De sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden rijden deze periode ook niet.

De werkzaamheden worden uitgevoerd voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL).

Er rijden geen treinen maar bussen tussen Leeuwarden en Buitenpost van woensdag 18 tot en met zondag 29 november. Tussen Leeuwarden en Buitenpost rijden zaterdag 21 en zondag 22 november geen treinen en op maandag 30 november rijden geen treinen tussen Leeuwarden en Zuidhorn.

Er worden zowel stop- als snelbussen ingezet door Arriva. Reizigers moeten volgens Arriva rekening houden met maximaal 30 minuten extra reistijd. Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Werkzaamheden ESGL

Volgende maand rijdt vanaf maandag 14 december een extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden. Om dat mogelijk te maken verplaatst ProRail op het traject Leeuwarden-Buitenpost onder andere seinen, wordt de beveiliging in het spoor opnieuw ingesteld en de systemen getest.

Daarnaast krijgt station Leeuwarden een langer en breder perron en Hardegaryp langere perrons. Zo ontstaat er meer ruimte voor treinen en reizigers. Meer informatie over Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden: www.prorail.nl/esgl

Inchecken en reis plannen

In- en uitchecken in de bussen is niet mogelijk en kan op het treinstation of bij mobiele in- en uitcheckpalen. Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen de reisplanner op www.arriva.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden