80 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 80 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 34 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (15), Midden-Groningen (9), het Hogeland (7), Appingedam (3), Delfzijl, Loppersum, Westerkwartier, Oldambt, Westerwolde (2), Veendam en Pekela (1).

In de provincie Groningen werden in de afgelopen 24 uur drie nieuwe ziekenhuisopnames als gevolg van COVID-19 gemeld. Er waren geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Het RIVM registreerde zondag beduidend minder positieve coronatesten dan zaterdag. Het instituut kreeg 5457 meldingen van nieuwe besmettingen binnen van de GGD’en in het land. Dat zijn er 478 minder dat zaterdag, toen het er 5935 waren.

Het getal van zaterdag is iets bijgesteld: in eerste instantie meldde het RIVM toen 5941 nieuwe gevallen, maar dat zijn er dus iets minder. Dit aantal was ook al lager dan dat van een dag eerder. In het weekend kan het aantal meldingen wel iets lager uitvallen dan doordeweeks, omdat gegevens dan soms sneller worden doorgegeven.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 45. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

De laatste zeven dagen, inclusief deze zondag, registreerde het RIVM in totaal 63.021 positieve testresultaten. Ten opzichte van de week ervoor is dat een daling van 8 procent.

Ziekenhuisopnames

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen daalde met 30 , van 2125 tot 2095. Van de opgenomen Covid-patiënten liggen er nog 586 op de intensive care, 9 minder dan zaterdag, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De overige 1509 coronapatiënten liggen op verpleegafdelingen.

Het LCPS meldt nu zes dagen op rij een afname van het aantal coronapatiënten. Zaterdag kwamen nog 56 ziekenhuisbedden vrij.

Vanuit regio’s waar de druk hoog is zijn het laatste etmaal 13 patiënten verplaatst naar ziekenhuizen in andere regio’s die meer capaciteit over hebben. Drie van hen liggen op de ic.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden