89 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: Arek Socha from Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 89 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 99 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (20), in Oldambt en het Hogeland (5), in Westerwolde, Westerkwartier en Midden-Groningen (4), Loppersum en Veendam (3), Appingedam (2). In de overige gemeenten werden geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

In de provincie Groningen werden in de afgelopen 24 uur geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van COVID-19 gemeld.

Aantal opgenomen coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen blijft gelijk

Het aantal opgenomen coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen is gelijk gebleven met woensdag. In de ziekenhuizen in Groningen waren 69 mensen opgenomen met een bewezen coronabesmetting. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

Het aantal opnames op Intensive Care-afdelingen daalde met twee van 29 naar 27 opnames in totaal. Op de verpleegafdeling steeg het aantal met twee opnames.

In Friesland bleef het aantal ic-opnames gelijk aan woensdag en in Drenthe was sprake van een daling met één patiënt.

In Noord-Nederland lagen vrijdagmiddag 153 coronapatiënten in een ziekenhuis. In totaal zijn 92 patiënten afkomstig van buiten de regio, waarvan 36 mensen op een noordelijke IC-afdeling liggen.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen stijgt landelijk voor de derde dag op rij. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 6109 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Het RIVM had op donderdag 5651 nieuwe gevallen gemeld, op woensdag 5417 en op dinsdag 4681.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 54. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is opnieuw licht gedaald. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2181 mensen vanwege het coronavirus, twintig minder dan op donderdag. Het is het laagste aantal in bijna drie weken tijd.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 1572 coronapatiënten, 34 minder dan een dag geleden. Het aantal patiënten op de ic’s steeg juist licht, van 595 naar 609.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden