61 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: PIRO4D by Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 61 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 36 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (6), Midden-Groningen (5), Westerkwartier (4), Het Hogeland, Oldambt(3), Delfzijl, Loppersum, Veendam en Westerwolde (1).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van COVID-19 gemeld uit de gemeente Groningen.

Wekelijkse update GGD

In de afgelopen week kwamen er 492 nieuwe coronabesmettingen bij. Sinds het begin van de epidemie is bij 6.778 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld. Dat blijkt uit de wekelijkse update van GGD Groningen. Het aantal nieuwe besmettingen in onze provincie neemt volgens de GGD nu duidelijk af.

Ook in de afgelopen week werden de meeste nieuwe besmettingen vastgesteld in de leeftijd tussen de 30 en 65 jaar (48%), gevolgd door tussen de 20-29 jaar (19%) en ouder dan 65 jaar (15%). Van ruim de helft van de besmettingen is de vermoedelijke bron bekend. Ook nu vinden de meeste besmettingen plaat in de thuissituatie, gevolgd door vrijetijdsbesteding, als sport en contact met familie en vrienden thuis.

In de afgelopen week zijn zes nieuwe overlijdens ten gevolge van een bewezen corona-infectie gemeld in de provincie Groningen. Het totale aantal overlijdens sinds het begin van de epidemie komt daarmee op 42 in onze provincie.

Ziekenhuisopnames

In de Groningse ziekenhuizen zijn 69 patiënten opgenomen met een aangetoonde besmetting met het coronavirus. Daarvan liggen 29 personen op de intensive cares. Dat zijn er vier meer dan maandag blijkt uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland woensdag. Het aantal patiënten op de verpleegafdeling daalde met één persoon.

In de provincie Friesland waren 11 november 54 patiënten opgenomen, waarvan 19 op de IC en in Drenthe waren 30 personen opgenomen, waarvan 11 op de IC.

Ook liggen 52 patiënten van buiten de regio in de noordelijke ziekenhuizen, waarvan 41 op de IC’s.

Landelijk

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 5424 nieuwe coronagevallen geregistreerd, meldt het RIVM.

Dat zijn er 738 meer vergeleken met dinsdag, toen het instituut 4686 gevallen turfde. Het waren er aanvankelijk 4695, maar dat is woensdag bijgesteld.

In de afgelopen zeven dagen zijn 41.394 positieve coronatests geregistreerd, aanzienlijk minder dan de voorgaande week.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 76. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden