GroenLinks, Student&Stad: ‘Behoud stedenbanden met San Carlos en Moermansk’

Moermansk.
Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Yaropolk

De gemeenteraadsfracties van GroenLinks en Student&Stad dienen woensdag tijdens het begrotingsdebat een amendement in om 30.000 euro te reserveren voor de stedenbanden van de gemeente. Hiermee willen de partijen voorkomen dat deze
banden deels wegbezuinigd worden.

Groningen heeft al sinds de jaren tachtig een stedenband-relatie met San Carlos in Nicaragua en het Russische Moermansk. De fracties vinden het belangrijk om deze blijvend te onderhouden. De banden zorgen voor een culturele uitwisseling, wederzijds begrip en bevorderen onderlinge betrokkenheid – ook op economisch gebied.

Mirjam Wijnja (GroenLinks): “Stedenbanden zijn van grote waarde voor inwoners van Groningen en van San Carlos en Moermansk. Het versterkt de cultuur, draagt bij aan de kennisuitwisseling en economische ontwikkeling.”

Marten Duit (Student&Stad): “De onderwijsinstellingen in Groningen zijn enorm gebaat bij de stedenbanden. Al sinds de jaren tachtig delen we veel kennis en doen studenten belangrijke ervaring op. Nu, in een tijd waarin we naast elkaar moeten blijven staan en solidair moeten zijn, is niet het moment om daarop te korten.”

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen