79 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: Arek Socha from Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 79 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag. Dat zijn er veertien meer dan zondag.

In de gemeente Groningen werden 42 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (10), Het Hogeland (6), Westerkwartier (5), Veendam (4), Oldambt en Midden-Groningen (53), Delfzijl (2), Appingedam, Loppersum en pekela (1). Van één besmetting is de gemeente niet bekend.

In de provincie Groningen is één sterfgeval gemeld uit de gemeente Groningen.

Dalend aantal ziekenhuisopnames

Het aantal opnames van coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen is opnieuw gedaald. Vorige week werden 78 patiënten opgenomen en deze maandag zijn dit 66 ziekenhuisopnames. Dat blijkt uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

Van de 66 coronapatiënten die opgenomen zijn in Groningse ziekenhuizen, liggen 25 op een Intensive Care-afdeling. Het aantal opnames op verpleegafdelingen daalde sinds afgelopen vrijdag met zes naar 41, op de IC’s daalde het aantal opnames met twee naar 35 patiënten.

Ook in de provincie Friesland en Drenthe daalde het totale aantal opnames. In Friesland van 74 naar 58 en in Drenthe van 36 naar 29 opgenomen coronapatiënten.

Van de 153 opgenomen coronapatiënten in Noord-Nederlandse ziekenhuizen komen 84 van buiten de regio, waarvan 35 zijn opgenomen op een IC.

Landelijk

Het aantal coronabesmettingen landelijk is bijna met 1.000 gevallen gedaald tot 4.709. Dat meldt het RIVM maandag. De afgelopen week daalde het aantal positieve tests met gemiddeld 434 per dag.

Op de intensive care werden 40 nieuwe patiënten opgenomen. Dat zijn 4 nieuwe opnames meer dan gisteren. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen liggen 177 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zijn 28 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 2317 mensen met corona in het ziekenhuis. Bij het RIVM zijn 40 overleden covid-patiënten gemeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden