59 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn het afgelopen etmaal 59 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 30 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (9), Delfzijl, het Hogeland en Westerkwartier (4), Oldambt (3), Appingedam en Midden-Groningen (2), Westerwolde (1). In de overige gemeenten werden geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en overlijdens gemeld aan het RIVM.

Update GGD Groningen

In de afgelopen week zijn er 834 nieuwe coronabesmettingen bijgekomen in de provincie Groningen. Dat blijkt uit de wekelijkse update van GGD Groningen. Dat is ongeveer evenveel als de week ervoor.

Het totaal aantal besmettingen is volgens de GGD nog steeds zorgelijk te noemen. Sinds het begin van de epidemie is bij 6.286 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld.

Momenteel is een toename te zien in de leeftijdscategorie boven de 65 jaar. De meeste besmettingen vonden in de afgelopen week plaats in de leeftijd tussen de 30 en 65 jaar. Wel is van 42 procent van de nieuwe besmettingen de vermoedelijke bron bekend.

De meeste besmettingen vinden nog steeds plaats in de thuissituatie. Het aantal besmettingen vindt meer plaats in het Ommeland in de afgelopen week. De top 5 gemeenten met meldingen per 100.000 inwoners zijn Stadskanaal (284), Westerwolde (109), Pekela (98), Appingedam (95) en Groningen (91).

In de afgelopen week zijn negen nieuwe overlijdens aan een bewezen corona-infectie gemeld in de provincie.

In de Groningse ziekenhuizen liggen 75 coronapatiënten, waarvan 22 op de intensive care. Dat blijkt uit de cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Sinds maandag zijn drie patiënten opgenomen op de IC. Het aantal patiënten op de verpleegafdeling daalde met zes patiënten.

In de noordelijke ziekenhuizen liggen momenteel 10 patiënten van buiten de regio, waarvan 31 op de IC.

Landelijk

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen is verder gedaald. Woensdag melt het RIVM 7.657 positieve testen.

Het aantal door Covid-19 veroorzaakte sterfgevallen nam het afgelopen etmaal met 106 toe. Dat betekent niet dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven aan het RIVM.

In de afgelopen zeven dagen zijn er ruim 63.600 positieve tests geregistreerd. Sinds het begin van de uitbraak in februari zijn er meer dan 383.500 Nederlanders positief getest.

Dinsdag werd bekend dat het aantal nieuwe coronagevallen op weekbasis voor het eerst in twee maanden is gedaald. Het RIVM waarschuwde echter ook dat de daling nog niet hard genoeg gaat en dat het aantal besmettelijke personen hoog blijft.

Lees ook: Persconferentie Rutte: Publieke locaties dicht, niet naar het buitenland en groepsgrootte naar twee personen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden