77 nieuwe coronabesmettingen in provincie en vier nieuwe sterfgevallen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn het afgelopen etmaal 77 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag. Ook zijn vier personen overleden gemeld aan het RIVM.

In de gemeente Groningen werden 32 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in de gemeente Stadskanaal (18), Midden-Groningen (10), Westerkwartier, Het Hogeland en Veendam (4), Oldambt (3) en Pekela (1). In de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Westerwolde werden geen nieuwe besmettingen geregistreerd.

De overledenen kwamen uit de gemeenten Westerwolde, Westerkwartier, Stadskanaal en Pekela. uit de gemeente Westerkwartier als gevolg van het coronavirus.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de afgelopen week 520 COVID-19 gemeld zijn bij de GGD’en. Dat is een daling van 149 patiënten. Wel zijn negen personen overleden gemeld in de afgelopen week.

Landelijk

Het aantal gemelde coronabesmettingen is dinsdag verder gedaald, blijkt uit cijfers van het RIVM.

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend kwamen er bij het instituut 7776 meldingen binnen van positieve tests. Op maandag waren dat er 8305. De meldingen nemen al een aantal dagen af. Vrijdag werden er nog 11.127 nieuwe gevallen gemeld.

In de afgelopen zeven dagen zijn er ruim 64.000 positieve tests geregistreerd. Sinds het begin van de uitbraak in februari zijn er bijna 376.000 Nederlanders positief getest.

Het aantal door Covid-19 veroorzaakte sterfgevallen nam het afgelopen etmaal met 113 toe. Dat betekent niet dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven aan het RIVM. Maandag werd bekend dat 29 mensen recentelijk waren overleden aan het coronavirus.

Het totaalaantal in een ziekenhuis opgenomen coronapatiënten bedraagt dinsdag 2653, 108 meer dan maandag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van deze patiënten liggen er 2044 op een verpleegafdeling en dus buiten de intensive care, 86 meer dan gisteren. Op de ic liggen 609 Covidpatiënten (waarvan 2 in Duitsland), 22 meer dan de dag ervoor.

In de afgelopen 24 uur zijn er 29 patiënten verplaatst tussen de regio’s, van wie 5 ic-patiënten.

Dinsdagavond houden premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge een persconferentie om 19.00 uur en wordt bekend of er aanvullende maatregelen worden genomen.

Lees ook: Kabinet overweegt tijdelijk sluiten musea, theaters en bioscopen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden