Droge jaarwisseling in het oosten, kans op regen in het westen

Foto: CC BY 2.0/ Creative Commons/ Flickr/ Alexander Fritze

Oudejaarsavond is het op de meeste plaatsen droog, maar neemt vanaf een uur of elf de kans op regen toe in het westen. In het oosten wordt de regen pas na 1 uur verwacht.

Wel staat er een matige, met aan zee vrij krachtige harde, zuidwestenwind, windkracht 5-7, meldt Weeronline. Het is dus extra oppassen met afsteken van vuurwerk. Er is voldoende wind om te voorkomen dat de kruiddampen van het vuurwerk lang zal blijven hangen. De temperatuur is een graad of en het koelt af naar 5 graden in het oosten en 7 graden aan zee rond de jaarwisseling.

Vrij zonnige Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsdag begint droog en de nieuwjaarsduiken kunnen rekenen op veel zon. Met watertemperaturen van een graad of 9 wacht de deelnemers een relatief “warme” duik. Waarschijnlijk is het water niet eerder zo warm geweest.

Kouder in januari

In het eerste weekend van januari wordt het kouder met maxima temperaturen zondag van 2 graden in Groningen en 8 in Zeeland. Ook valt er regelmatig neerslag en is er vooral in het noordoosten van het land in de nacht van zondag kans op sneeuw.

Volgende week komt de temperatuur de eerste dagen steeds iets lager uit. Ook in de rest van Nederland neemt de kans op nachtvorst toe en in het noordoosten komt de temperatuur mogelijk zelfs overdag niet of nauwelijks boven nul. Er valt geregeld neerslag en op de meeste plaatsen is dat in de vorm van regen, maar vooral in het noorden en oosten kan het ook tot (natte) sneeuw komen.

Richting volgend weekend lijkt het weer zachter te worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden