96 nieuwe coronabesmettingen in provincie en één nieuw sterfgeval

Foto: Pete Linford by Pixabay

In de provincie Groningen zijn het afgelopen etmaal 96 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag. Ook is één persoon overleden gemeld uit de gemeente Westerkwartier als gevolg van het coronavirus.

In de gemeente Groningen werden 30 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in de gemeente Stadskanaal (17), Westerkwartier (15), Het Hogeland en Midden-Groningen (10), Pekela en Oldambt (4), Westerwolde en Loppersum (2), Veendam en Delfzijl (1). Alleen in de gemeente Appingedam werden geen nieuwe besmettingen geregistreerd.

Het aantal opnames van coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen steeg afgelopen weekend met zes naar 78 patiënten. Dat blijkt uit cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland maandag.

Van de 78 opgenomen patiënten liggen 19 patiënten op een Intensive Care afdeling. Dat zijn er vier minder dan vrijdag. Het aantal opnames op verpleegafdelingen nam met tien toe, van 59 naar 69 patiënten

In Friesland zijn nu 73 coronapatiënten opgenomen, waarvan 22 op een IC. In Drenthe liggen 32 mensen met COVID-19 in het ziekenhuis, waarvan tien op een IC. In Noord-Nederland zijn op dit moment 105 patiënten van buiten de regio opgenomen, waarvan 29 op een Intensive Care.

Landelijk

Het RIVM meldt landelijk 8306 coronabesmettingen in het afgelopen etmaal. Voor de derde dag op rij zijn dat het er minder dan de dag ervoor. Dat zijn er 430 minder dan zondag werd gemeld, toen was er sprake van 8763 nieuwe coronabesmettingen.

Het aantal sterfgevallen steeg met 29. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is landelijk gestegen tot boven de 2500. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2545 mensen vanwege een coronabesmetting. Dat is 52 meer dan op zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

De verpleegafdelingen hebben in de afgelopen 24 uur 239 coronapatiënten opgenomen. Daar staat tegenover dat 191 mensen de verpleegafdelingen hebben verlaten. Het totaal aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen steeg met 48 naar 1958. Dat is het hoogste aantal sinds begin april.

De intensivecareafdelingen hebben afgelopen etmaal 47 coronapatiënten opgenomen. Daarnaast hebben 43 mensen de ic verlaten, waardoor het totaal aantal coronapatiënten daar steeg met 4 naar 587.

Ook zijn 37 mensen in de afgelopen 24 uur verplaatst naar ziekenhuizen in andere delen van het land.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden