94 nieuwe coronabesmettingen in provincie en opnieuw één persoon overleden

Foto: Arek Socha by Pixabay

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ontving 94 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur uit de provincie Groningen. Dat blijkt uit de cijfers zaterdagmiddag van het RIVM. Er is opnieuw één persoon overleden gemeld als gevolg van het coronavirus.

In de gemeente Groningen werden 37 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (12), Midden-Groningen (10), Westerkwartier (8), Veendam en Het Hogeland (6), Delfzijl en Oldambt (4), Westerwolde en Appingedam (3), Pekela (1). In de gemeente Loppersum werden geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

Eén persoon uit de gemeente Stadskanaal is overleden blijkt uit de cijfers en één persoon uit de gemeente Appingedam werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Het aantal positieve coronatests is weer onder de 10.000 gezakt. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 9839 nieuwe coronagevallen geregistreerd bij het RIVM. Gisteren werden voor het eerst meer dan 11.000 positieve coronatests gemeld in een etmaal tijd, maar volgens het RIVM kwam dat hoge cijfer door een storing van woensdag.

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is gestegen met 17 ten opzichte van vrijdag, zo blijkt zaterdag uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS). Ic-medewerkers zorgen nu voor 584 patiënten met Covid-19.

Op verpleegafdelingen is het aantal coronapatiënten gestegen met 46 naar 1864 patiënten. Opgeteld liggen nu 2448 Nederlandse Covid-19-patiënten in het ziekenhuis. Twee van de patiënten liggen in het ziekenhuis in het Duitse Münster op de ic.

Naast patiënten met Covd-19 liggen er nog eens 452 mensen op de ic met andere aandoeningen. De totale ic-bezetting ligt daarmee op 1036 (waarvan de twee in Duitsland), 22 meer dan op vrijdag.

In de afgelopen 24 uur zijn 38 patiënten verplaatst naar ziekenhuizen in andere delen van het land. Onder hen waren drie coronapatiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden