122 nieuwe coronabesmettingen, waarvan 58 uit de gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 122 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld sinds woensdag. Dat blijkt uit de cijfers woensdag van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 58 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (11), Delfzijl (10), Het Hogeland (9), Veendam (7), Westerkwartier en Oldambt (6), Stadskanaal en Westerwolde (5), Pekela (3), Appingedam en Loppersum (1).

Ook werden vier personen uit de provincie opgenomen in het ziekenhuis, respectievelijk twee uit de gemeente Groningen en twee uit de gemeente Stadskanaal. In de afgelopen 24 uur werden geen nieuwe overlijdens gemeld aan het RIVM. Het dodental in de provincie Groningen staat op 24.

Landelijk

Landelijk zijn in de afgelopen 24 uur 9.283 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9283 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 526 meer dan gisteren. Ook werden het afgelopen etmaal 46 Covid-19-patiënten geregistreerd die zijn overleden aan het coronavirus.

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen nam met 60 toe tot 2003, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Van deze patiënten liggen er 463 op de intensivecare-afdelingen, 13 meer dan gisteren. Op verpleegafdelingen vormen coronapatiënten 13 procent van het totale aantal patiënten: 1540 van de 11.915.

Afwijkende cijfers

De cijfers hoeven niet allemaal over de afgelopen 24 uur gaan, omdat het ligt aan het moment van melden van de GGD’en in Nederland aan het RIVM. De cijfers geven slechts een indicatie, omdat sommige cijfers met vertraging worden doorgegeven.

De meldingen van de afgelopen dagen lijken nog steeds op een stijging te wijzen. De stijgende lijn vlakt wel af maar desondanks komen er iedere dag nog nieuwe besmettingen bij.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt ook hoger, omdat niet alle besmette mensen zijn getest. Daarnaast zijn er behalve de GGD ook andere organisaties die coronatesten uitvoeren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden