95 nieuwe coronabesmettingen in provincie, waarvan 62 in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds dinsdag 95 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt het RIVM woensdag.

In de gemeente Groningen zijn 62 mensen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Westerkwartier (12), in Midden-Groningen (6), in Oldambt (5), in Het Hogeland (4), zowel in Delfzijl als in Veendam twee en in Stadskanaal en Westerwolde ieder 1.

Landelijk

Bijna 5000 personen zijn in de afgelopen 24 uur positief getest op het coronavirus. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 4996 nieuwe coronagevallen gemeld. Dat is weer een dagrecord. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 4547 meldingen van positieve tests en het etmaal ervoor 4575.

Voor de vierde dag op rij komt het aantal nieuwe gevallen boven de 4000 uit. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 29.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Het aantal sterfgevallen steeg met 36. Daaronder waren vijf overleden patiënten in de regio’s Brabant-Zuidoost, Kennemerland en Utrecht. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend waren negen sterfgevallen gemeld.

Meer dan duizend coronapatiënten in ziekenhuizen

In de Groningse ziekenhuizen liggen 17 patiënten, waarvan twee personen op de intensive care liggen. Dat blijkt uit de cijfers woensdag van Acute Zorgnetwerk Noord. Ook in de provincie Drenthe liggen 15 patiënten met het coronavirus op een speciale verpleegafdeling en vier patiënten op de intensive care. In Friesland zijn zes patiënten opgenomen op de intensive care en 16 patiënten op de verpleegafdeling met een coronabesmetting. Uit andere regio’s van Nederland zijn 10 patiënten opgenomen, waarvan 1 persoon op de intensive care.

Landelijk is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen opgelopen tot boven de duizend. De teller staat woensdag op 1021 opgenomen mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn 46 patiënten meer dan op dinsdag, aldus het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen liggen 811 coronapatiënten. Dat is een toename van 26 ten opzichte van dinsdag. Het aantal mensen met corona op de intensive cares steeg van 190 naar 210. In de afgelopen 24 uur zijn elf mensen verplaatst naar ziekenhuizen in andere delen van het land.

Sinds het begin van de uitbraak in februari is het virus nu vastgesteld bij 149.988 mensen in Nederland. Donderdag komt Nederland boven de 150.000 besmettingen uit. Het aantal bevestigde sterfgevallen steeg tot boven de 6500.

Op 23 september werd de 100.000e besmetting geregistreerd. Met het huidige tempo gaat Nederland half oktober door de grens van 200.000 positieve tests.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden