141 nieuwe coronabesmettingen in provincie, 95 besmettingen in gemeente Groningen

In de provincie Groningen zijn sinds zondag 141 nieuwe besmettingen met coronavirus gemeld. Dat blijkt uit de cijfers op het corona dashboard maandagmiddag.

De cijfers kwamen verlaat binnen maandagmiddag door een technische storing bij het RIVM.

Van dit aantal zijn in de gemeente Groningen zijn 95 personen positief getest op het coronavirus. In de gemeenten Oldambt en Het Hogeland zijn 8 nieuwe gevallen en in het Westerkwartier 7. In de gemeente Stadskanaal zijn 4, Veendam en Westerwolde ieder 3 en in Pekela 2 nieuwe besmettingen vastgesteld. In Delfzijl, Appingedam en Loppersum werd in iedere gemeente één persoon positief getest op het coronavirus.

Twaalf Groningers opgenomen in ziekenhuis

In de afgelopen drie dagen zijn twaalf Groningers opgenomen in het ziekenhuis vanwege coronaklachten. Eén daarvan ligt op de intensive care. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland maandag.

In Friesland werden 18 patiënten opgenomen; vijf op een intensive care-bed. Verder belandden 17 Drenten in het ziekenhuis, van wie vier op een IC-bed.

Landelijk

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt voor de tweede dag op rij meer dan 4.000 coronabesmettingen. Het RIVM kreeg het afgelopen etmaal 4.581 personen door die positief getest zijn.

Het aantal mensen dat is overleden aan Covid-19 is met zeven toegenomen. Dat betekent niet per definitie dat zij het afgelopen etmaal zijn overleden. Deze gegevens komen soms met wat vertraging binnen bij het RIVM. Zondag nam het aantal sterfgevallen met vijf toe. De afgelopen zeven dagen overleden voor zover bekend 81 mensen aan het virus, tegen 99 een week eerder.

In totaal zijn ruim 140.000 mensen positief getest sinds het coronavirus voor het eerst werd geconstateerd in Nederland. Het RIVM weet van bijna 6500 mensen zeker dat ze zijn overleden aan Covid-19.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden