86 nieuwe coronabesmettingen in provincie; 53 in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie zijn sinds zaterdag 86 coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag. Van dit aantal zijn 53 besmettingen vastgesteld bij inwoners van de gemeente Groningen.

In de rest van de provincie werden 33 nieuwe besmettingen vastgesteld. In de gemeente Westerkwartier werden de meeste besmettingen vastgesteld (13). Ook testten zes personen in Oldambt, vier personen in Stadskanaal, drie personen in de gemeente Het Hogeland, en zowel in Westerwolde als Loppersum twee personen positief op het coronavirus. In Appingedam en Stadskanaal werd ieder één persoon vastgesteld met het coronavirus.

Landelijk

Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus is tussen zondagochtend en maandagochtend met 2914 toegenomen, voor zover bekend. Dat zijn er minder dan in de 24 uur tot zondagochtend, toen er 2995 gevallen werden gemeld. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Het RIVM registreerde de afgelopen 24 uur zes sterfgevallen. Bij het instituut zijn nu 6380 mensen bekend die zijn overleden aan Covid-19. Het aantal mensen dat met het virus is opgenomen in het ziekenhuis, nam met 38 toe.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden