Strengere maatregelen zondagavond van kracht

Foto: Archief De Redactie

De strengere regionale coronamaatregelen gaan zondagavond om 18.00 uur van kracht. Het aantal coronabesmettingen neemt ook toe in de provincie en dat vraagt van iedereen alertheid en aanpassingsvermogen.

Premier Mark Rutte (VVD) maakte vrijdagmiddag bekend dat acht veiligheidsregio’s, waaronder Groningen, in de categorie ‘zorgelijk’ zijn geplaatst. Aansluitend maakte burgemeester Koen Schuiling (VVD), en tevens voorzitter van Veiligheidsregio, in een aansluitende persconferentie bekend dat vanaf zondagavond de horeca de deuren om middernacht moet sluiten en dat bijeenkomsten waar meer dan vijftig personen samen komen in principe verboden zijn.

Ook is er een meldplicht bij de gemeente als er meer dan 50 personen samenkomen. Dat geldt niet voor het openbaar vervoer en personenvervoer met bussen, restaurants en cafés, religieuze bijeenkomsten, supermarkten en winkels en andere plekken waar veel mensen lopen, zoals op m markten en in bibliotheken.

De regels gelden voor binnen en buiten.

De strengere landelijke regionale coronamaatregelen gelden behalve in Groningen ook in Zaanstreek-Waterland, Gooi en Vechtstreek, Gelderland-Zuid, Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Zuid-Holland Zuid en Flevoland. De regels waren al van kracht in Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands-Midden.

De extra maatregelen worden genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees ook: Veiligheidsregio Groningen naar categorie ‘zorgelijk’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden