50 nieuwe coronabesmettingen in provincie, waarvan 37 in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

Het aantal coronabesmettingen in de provincie Groningen is sinds vrijdag met 50 positief geteste personen toegenomen. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Van dit aantal zijn 37 besmettingen vastgesteld bij inwoners van de gemeente Groningen.

In de gemeente Oldambt en Stadskanaal zijn drie coronabesmettingen vastgesteld. In de gemeente Westerwolde en Appingedam zijn ieder twee besmettingen vastgesteld. In de gemeenten Westerkwartier, Midden-Groningen en Veendam testten ieder één persoon positief op het coronavirus. Van één persoon is de gemeente niet gemeld. In de overige gemeenten zijn geen besmettingen vastgesteld.

Drie patiënten met een (verdenking) COVID-19 besmetting zijn opgenomen in de provincie Groningen. Deze patiënten liggen niet op de intensive care. Er werden geen nieuwe overlijdens gemeld als gevolg van COVID-19.

Landelijk

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2713. Dat maakte het RIVM zaterdagmiddag bekend. Tussen vrijdagochtend en zaterdag zijn die positieve tests geregistreerd bij het RIVM. Het is iets minder dan gisteren, toen het aantal gevallen met 2777 meldingen toenam. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 17.000 mensen positief getest op het coronavirus.

In de afgelopen 24 uur zijn 38 sterfgevallen gemeld. Dat is het hoogste aantal meldingen sinds 15 mei. Gisteren werden nog zestien sterfgevallen werden gemeld.

Ziekenhuisopnames

Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt, is nu 555, meldt het landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 8 meer dan vrijdag. Van hen liggen er 433 niet op de intensive care. Op de ic liggen dus 122 patiënten en dat zijn er 6 meer dan de dag ervoor.

Op de ic’s liggen 600 mensen om een andere reden dan corona, 12 meer dan vrijdag. In de afgelopen 24 uur zijn er 9 klinische en 2 ic-patiënten verplaatst tussen de regio’s om de druk te spreiden.

“Het aantal opgenomen Covid-19-patiënten neemt verder toe. Van hen ligt 68 procent in de regio’s Amsterdam, Leiden – Den Haag, Rotterdam en Brabant. De grootste drukte wordt gezien in de kliniek, het overall aantal ic-patiënten is naar verhouding nog beperkter”, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg LNAZ.

“Het LCPS gaat gezien de ontwikkeling ook in het weekend door met verspreiding van patiënten over het land. Gezien de toename van infecties en ziekenhuisopnames steunt de LNAZ de inzet op aanscherping van maatregelen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden