Staten praten met scholen over corona

Foto: De Redactie

Provinciale Staten gaat deze vrijdag digitaal in gesprek met verschillende scholen en jongeren over hun idee├źn voor de provincie Groningen na corona.

“Hoe denken jongeren over Groningen in coronatijd? Lukt het straks nog om een stageplek te vinden? Hoe kan je veilig naar school of naar het werk? En hoe kun je genoeg afstand houden tijdens het uitgaan?”

In gesprek

Tijdens deze speciale editie van Praten met de Staten op 18 september gaan Statenleden in gesprek met jongeren via een video-verbinding. De Statenleden willen graag horen welke veranderingen jongeren ervaren in hun leefwereld als gevolg van het coronavirus. “Wat houdt ze bezig als het gaat over hun leefomgeving, vrije tijd, klimaat, energie, openbaar vervoer en andere onderwerpen waar de provincie over gaat? En wat kunnen Provinciale Staten als volksvertegenwoordigers hieraan bijdragen?”

De gesprekken vinden plaats van 10.00 tot 14.00 uur. De gesprekken starten met een vlog gemaakt door de jongeren. De opbrengst van deze actie nemen de Staten mee naar de commissievergadering van 23 september. Het onderwerp ‘Jongeren praten met de Staten over corona’ staat dan op de agenda.

Programma 18 september

Van 10.00 uur tot 11.00 uur met 4 basisscholen;
Van 11.30 uur tot 12.30 uur met 4 scholen uit het voortgezet onderwijs;
van 13.00 – 14.00 uur met studenten van het mbo, hbo en wo.

Deze speciale editie is live te volgen. Kijk voor meer informatie: www.pratenmetdestaten.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden