SP: “Gezamenlijke aanpak voor horeca in Groningen”

Foto: Publiek Domein

De gemeenteraadsfractie van SP wil dat het gemeentebestuur het voortouw neemt om een convenant te sluiten met de Groningse horeca. Deze oproep deed de SP samen met een aantal andere fracties aan het gemeentebestuur woensdagavond.

Actie is volgens de fractie nodig want de problemen en zorgen zijn groot in de horeca, die hard wordt getroffen door corona en verlies aan omzet.

SP Groningen heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd met verschillende horeca-ondernemers en nachtburgemeester Merlijn Poolman. Hieruit blijkt dat de ondernemers mee willen werken en daarbij ideeën willen aandragen.

SP-raadslid Lucy Wobma: “De SP wil benadrukken dat de volksgezondheid voorop staat. Lokaal ziet de SP-fractie echter ook ruimte om horeca-ondernemers meer te steunen.“

De SP wil graag een convenant met afspraken over het afschaffen of verruimen van de avondklok. “Het instrument werkt moment onvoldoende en heeft ook negatieve gevolgen voor de omzet, maar ook voor drukt rol straat en dus de volksgezondheid”.

Daarnaast vraagt de SP dat verhuurders van panden waarvan de uitbater failliet dreigt te gaan overgaan op tijdelijke kwijtschelding van de huur. Ook moeten gemeentelijke lasten kwijtgescholden worden en tot slot is de vraag dat onze burgemeester met horeca-ondernemers van Groningen samenwerken met die van andere steden met grotere uitgaansgebieden om meer steun vanuit Den Haag te krijgen.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden