Zesentwintig nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

In de gemeente Groningen zijn sinds donderdag zesentwintig nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt vrijdagmiddag uit de gepubliceerde cijfers van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

Het aantal nieuwe besmettingen was een dag eerder aanzienlijk lager, toen stelde de GGD Groningen slechts tien nieuwe besmettingen vast in de gemeente.

Behalve in de gemeente Groningen werden ook in de gemeentes Westerwolde, Oldambt en Delfzijl, ieder een nieuwe besmetting vastgesteld.

Landelijk

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen landelijk stijgt vrijdag met 1270. Dat komt neer op 7,3 positief geteste mensen op elke 100.000 inwoners.

Voor het eerst sinds 17 april komt het aantal besmettingen boven de zogenoemde signaalwaarde uit. Dat cijfer is een soort alarmbel die de overheid heeft ingesteld. Als het aantal besmettingen uitkomt boven de 7 per 100.000 zijn er misschien extra maatregelen nodig.

Woensdag meldde het coronadashboard van de overheid 1140 nieuwe gevallen.

Het aantal gemelde ziekenhuisopnames met het coronavirus bedroeg vrijdag 10. Ook zijn drie doden gemeld als gevolg van het virus.

Door achterstanden bij de GGD worden doden en ziekenhuisopnames niet altijd direct doorgegeven. Sommige opnames en overlijdens waren dan ook niet afgelopen week, maar zijn afgelopen week pas gemeld bij het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden