RIVM: 53 coronabesmettingen in provincie afgelopen week

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen werden 53 besmettingen met het coronavirus gemeld bij de GGD afgelopen week. Dat geldt in de periode van 1 tot en met dinsdagochtend 8 september om 10.00 uur. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag.

Dat zijn 9,0 besmettingen per 100.000 inwoners. Dat is een stijging ten opzichte van vorige week. Toen werden 29 COVID-19 patiënten gemeld (4,9 besmettingen per 100.000 inwoners. Uit de wekelijkse update blijkt dat een patiënt met een coronabesmetting is opgenomen in het ziekenhuis. In de afgelopen week werden geen nieuwe overledenen gemeld.

Sinds afgelopen maandag zijn er in de provincie Groningen dertien nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Daarvan werden tien nieuwe besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen.

In de gemeente Hogeland werden 2 en in de gemeente Midden-Groningen werd1 nieuwe besmetting vastgesteld.

Landelijk

In de afgelopen week zijn 50 procent meer mensen positief getest op het coronavirus dan een week eerder. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 5427 meldingen gekregen over nieuwe besmettingen. Dat zijn er 1830 meer dan een week eerder. In de vorige wekelijkse rapportage waren dat er 3597.

Het RIVM kreeg afgelopen week 17 meldingen over sterfgevallen. Op verpleegafdelingen van ziekenhuizen werden 89 nieuwe Covid-19-patiënten opgenomen, op de intensivecareafdelingen 19. Vorige week waren dit er respectievelijk 65 en 11, zo blijkt uit cijfers die het RIVM van Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) heeft doorgekregen.

Het zogeheten reproductiegetal dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt is gestegen van 1 naar 1,17. Dat wil zeggen dat honderd personen met het coronavirus 117 anderen aansteken.

De meeste mensen zijn zijn volgens het RIVM thuis besmet geraakt. Behalve de thuissituatie zijn ook samenkomsten met familie en kennissen en vakanties een veel voorkomende bron.

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

Omdat de kans groot is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland volgens het RIVM waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden