‘Zeven nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen’

Foto: Publiek Domein

In de gemeente Groningen zijn zeven nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld sinds woensdag. Dat blijkt uit gegevens donderdag van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

Sinds dinsdag 1 september staan behalve de landelijke cijfers nu ook de regionale cijfers per gemeente vermeld op de site.

In de provincie Groningen zijn sinds woensdag 8 personen positief getest op het virus. Behalve de zeven nieuwe besmettingen in de gemeente, is er ook een nieuwe besmetting in de gemeente Westerkwartier. In de overige gemeenten werden geen nieuwe besmettingen geconstateerd.

De GGD meldde woensdag in de uitgebreide update dat in de afgelopen week dat er 31 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus was vastgesteld.

Daarmee komen het totale aantal besmettingen in de gemeente, volgens het RIVM, uit op een totaal van 612 sinds de uitbraak van het virus. De GGD Groningen sprak woensdag over een hoger getal, namelijk 622. Naast Groningen werd in de gemeente Westerkwartier één besmetting vastgesteld bij een inwoner.

Landelijk

Landelijk zijn 601 nieuwe gevallen van het coronavirus gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) tussen woensdagochtend en donderdagochtend. Dat is iets hoger dan gebruikelijk. De laatste weken schommelde het aantal meldingen rond 500 per dag.

Woensdag meldde het RIVM 734 nieuwe meldingen, maar dat was volgens het RIVM het gevolg van een technische storing. Op dinsdag konden regionale gezondheidsdiensten enkele uren lang geen positieve testen doorgeven. Dat lukte pas in de loop van dinsdag, maar toen was het te laat om ze nog mee te nemen in de cijfers van die dag. De meldingen werden daarom verwerkt in de update van woensdag. Om hoeveel gevallen het gaat, weet het RIVM niet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden