GGD Groningen: Twaalf nieuwe bevestigde coronabesmettingen in provincie Groningen sinds vrijdag

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 604 bevestigde besmettingen met COVID-19. Dat is een toename van twaalf positief geteste personen sinds vrijdag. Dat blijkt uit de laatste cijfers vrijdag van GGD Groningen. Vorige week maandag meldde de GGD 579 personen die positief getest waren op het coronavirus.

Het aantal overledenen aan een bewezen corona-infectie is met 19 overledenen gelijk gebleven.

Het aantal werkelijke besmettingen ligt volgens de GGD hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Landelijk

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft sinds zondagochtend 527 meldingen over nieuwe coronabesmettingen binnengekregen. Het aantal positieve tests ligt daarmee iets hoger dan een dag eerder, toen de GGD’en in het land 508 gevallen rapporteerden.

De cijfers zijn gepubliceerd op het coronadashboard van de Rijksoverheid. Trend blijft dat het virus zich momenteel vooral verspreidt onder relatief jonge mensen: de helft van de positief geteste personen is tussen de 20 en 40 jaar, 14 procent is onder de 20, 24 procent is tussen de 40 en de 60 jaar en slechts 10 procent is 60 jaar of ouder.

Over het algemeen zijn de symptomen bij jonge mensen mild. Ouderen lopen een groter risico op een ernstig ziekteverloop. Ziekenhuisopnames zijn momenteel nauwelijks nodig. Op het coronadashboard staat het gemiddelde aantal opnames per dag op 5,3. Tijdens de piek van de uitbraak werden tussen de 500 en 600 mensen per dag in ziekenhuizen opgenomen.

Op de intensivecareafdelingen van ziekenhuizen liggen momenteel 38 Covid-19-patiënten, vijf meer dan zondag. Op verpleegafdelingen zijn 94 coronapatiënten opgenomen, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Een gemiddeld Nederlands ziekenhuis telt op dit moment nog geen twee coronapatiënten. “De Covid-zorg staat daarmee de reguliere zorg in het geheel niet in de weg”, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden