Werkzaamheden aanleg rotondes N361 bij Wehe-den-Hoorn en Leens van start

Kruispunt bij Leens.
Foto: De Redactie

Door de aanleg van twee rotondes op de N361 bij Wehe-den Hoorn en bij Leens kan het autoverkeer hinder ondervinden vanaf maandag 31 augustus. De werkzaamheden op de N361 duren vier weken, tot en met 25 september.

De rotondes moeten de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming bevorderen, meldt de provincie.

Stremmingen

Doorgaand verkeer over de N361 kan tijdens de werkzaamheden van de weg gebruik blijven maken. De zijwegen zijn gestremd. De doorstroming van het verkeer wordt met verkeerslichten geregeld.

In de weekenden van 4 en 11 september is de rijbaan volledig gestremd van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 6.00 uur. In deze periode wordt de rijbaan een paar keer gestremd.

Veiliger en overzichtelijker

De kruispunten met linksafvakken bij Wehe-den-Hoorn en Leens liggen worden vervangen door rotondes. De kruispunten zijn onveilig en minder overzichtelijk dan rotondes. Nu moeten auto’s die willen afslaan lang wachten op het middenvak.

CO2-neutraal

De rotondes bij Wehe-den Hoorn en Leens worden CO2 -neutraal aangelegd. Voor de aanleg wordt gebruik gemaakt van duurzame middelen, zoals lage temperatuurasfalt en ledverlichting, hun voertuigen rijden op biodiesel en ze gebruiken een elektrische wals. De CO2 die nog wordt uitgestoten, wordt gecompenseerd door zonnepanelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden