Oproep voor repetitieruimte voor theater, orkest of koor

Foto: CC BY 3.0/Wikipedia Commons/Siegfreid Meier

De coronamaatregelen maken het voor amateurgezelschappen in Groningen knap lastig om te repeteren en te presenteren. VRIJDAG Advies wil hen graag helpen met het vinden van geschikte locaties om samen kunst te maken en te presenteren. Daarom organiseert VRIJDAG Advies de actie ‘Ruimte voor Cultuur’.

Heb jij Ruimte voor Cultuur?

“In de provincie zijn er naar schatting ruim 200.000 Groningers die in hun vrije tijd muziek, theater of beeldende kunst maken, dansen, dichten of schrijven”, zegt Paula Mulder van VRIJDAG Advies. ”Een groot deel van deze makers doet dat samen, in groepsverband. Denk aan theatergezelschappen, fanfares, orkesten en koren. Veel van deze groepen hebben door corona grotere ruimtes nodig om te repeteren of te presenteren.”

“We zoeken organisaties en bedrijven die ruimte beschikbaar hebben waar gerepeteerd of gepresenteerd kan worden. We denken hierbij niet alleen aan de ‘reguliere’ ruimtes, zoals bij buurthuizen en culturele instellingen, maar ook aan sportzalen, bedrijfskantines, tribunes van sportvelden, restaurants met zalen, bedrijfsruimtes en kerken”, aldus Paula. Voorwaarde is dat de ruimte corona-proof is.

Aanmelden

Heb jij ruimte beschikbaar? Stuur een e-mail naar [email protected] en vermeld daarin de afmetingen en voorzieningen, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van stoelen of een piano en wanneer de ruimte beschikbaar is. “We zoeken niet alleen ruimtes voor de avonduren, ook overdag en in het weekend willen verenigingen kunnen repeteren”, vertelt Paula.

“VRIJDAG Advies zal alle deelnemende bedrijven en organisaties vermelden in een grote advertentie in het Dagblad van het Noorden.”

Over VRIJDAG Advies

VRIJDAG Advies, de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren, is onderdeel van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden