RIVM: 45 coronabesmettingen in provincie afgelopen week

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen werden 45 besmettingen met het coronavirus gemeld bij de GGD afgelopen week, tussen 18 augustus en dinsdag 25 augustus 10.00 uur. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag.

Dat zijn 7,5 besmettingen per 100.000 inwoners. Dat is bijna hetzelfde als de week ervoor, toen 44 COVID-19 patiënten werden gemeld. Uit de wekelijkse update blijkt dat er geen ziekenhuisopnames waren en één persoon is overleden.

Sinds vrijdag zijn echter twee personen overleden in de provincie. Dat blijkt uit de cijfers van de GGD, die iedere maandag, woensdag en vrijdag een update geven. Deze gegevens worden later verwerkt door het RIVM.

In de gemeente Groningen werden in 48 personen positief getest op het coronavirus tussen 12 en 25 augustus. In de gemeente Delfzijl was de grootste stijging met 25 personen ((101,3 per 100.000 inwoners). In de gemeente Midden-Groningen waren zeven coronabesmettingenZowel in de gemeente Veendam en Westerwolde werden vijf personen positief getest.

Landelijk

Het aantal mensen dat landelijk positief is getest op corona is de afgelopen week licht gedaald. Het RIVM kreeg 3.588 meldingen binnen over positieve testresultaten. Dat zijn er 425 minder dan de week daarvoor.

Het coronavirus heeft afgelopen week 32 mensen in Nederland het leven gekost, een verdubbeling ten opzichte van een week eerder. Ook het aantal ziekenhuisopnames is toegenomen, blijkt uit de wekelijkse rapportage van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Ziekenhuizen meldden 84 opnames van coronapatiënten. Dat waren er 34 meer dan in de vorige weekcijfers.

Afwijkende cijfers

De gemelde cijfers kunnen nog veranderen, aldus de GGD. “Niet iedereen met Covid-19 is of wordt getest. De werkelijke aantallen van besmettingen met Covid-19 liggen dan ook hoger dan de aantallen die genoemd worden. Meldingen van besmettingen worden soms een dag of een paar dagen later doorgegeven, daarom kunnen weektotalen op een later moment gecorrigeerd worden.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen