Provincie Groningen investeert 1,4 miljoen in armoedebestrijding

Foto: Publiek Domein

De provincie Groningen trekt de komende jaren opnieuw geld uit voor de bestrijding van armoede. Het gaat om een bedrag van 90.000 euro per jaar van 2016 tot en met 2019.

Daarnaast gaat jaarlijks een een subsidie van in totaal 160.000 euro naar Humanitas, de Stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds.

Ook trekt de provincie deze collegeperiode 100.000 euro per jaar uit voor asielzoekers. Het geld is bestemd voor projecten die zorgen voor een zinvolle tijdsbesteding, zoals sport en cursussen.

Kledingbank Maxima

Kledingbank Maxima ontvangt dit jaar nog 4.900 euro voor een winkel in Groningen.

De winkel van de Kledingbank wordt op 1 maart 2016 geopend, zo is de planning. Maxima Groningen werkt nauw samen met de Voedselbank Groningen.

Mensen die klant zijn van de Voedselbank Groningen kunnen bij Maxima Groningen komen winkelen. De bezoekers zijn afkomstig uit de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Het gaat om ongeveer 650 huishoudens en in totaal om ongeveer 2.000 mensen, waarvan 600 jonger dan 18 jaar.

Werkervaring

Kledingbank Maxima wordt gerund door vrijwilligers. Dit zijn mensen zonder werk, die op deze wijze weer werkervaring opdoen.

Kleding is slechts één aspect aan de bestrijding van armoede; in feite gaat het erom om mensen te ondersteunen op weg naar een betere leefsituatie. Daarom worden ook andere activiteiten georganiseerd.

Bezoekers kunnen naast kleding en een paar schoenen ook ieder half jaar een gratis boek uitkiezen. Ook kunnen ze zich opgeven voor workshops die in samenwerking met andere organisaties worden gegeven, zoals ‘omgaan met weinig geld’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen