‘Negen nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen’

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds vrijdag negen personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit gegevens zaterdag van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

In de afgelopen 24 uur zijn volgens het dashboard 1,5 personen op de 100.000 inwoners positief getest. Vrijdag lag dit getal op 1,2.

De meeste besmettingen kwamen voor in de gemeente Groningen. In de afgelopen zeven werden 36 personen positief getest, blijkt uit open data van het RIVM. In de gemeente Delfzijl gaat het om 13 besmettingen, het Westerkwartier 1, Het Hogeland 1, Midden-Groningen 3, Veendam 5, Pekela 1 en Westerwolde 3. In de overige gemeenten staan de tellers op 0.

Landelijk werden 508 personen positief getest op het coronavirus. Het aantal coronapatiënten dat op zaterdag op de intensive care-afdelingen van de ziekenhuizen ligt, bedraagt 42. Dat is er een minder dan vrijdag.

De jongste cijfers zijn bekendgemaakt door het het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: “Het aantal opgenomen Covid-patiënten is het afgelopen etmaal opnieuw stabiel gebleven. Het aantal opnames loopt achter op het aantal besmettingen. Dat komt allereerst doordat naar verhouding meer besmettingen optreden bij jongeren. Eenzelfde beeld wordt gezien in sommige andere Europese landen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden