Burgemeester in gesprek met Alfa-college over dreigende uitzetting

Foto: Jan Buurma

Burgemeester Peter den Oudsten gaat vandaag, woensdag 16 december in gesprek met Karin Kienhuis, regio-directeur van de afdeling Sport en Bewegen van het Alfa-college en een delegatie van de actievoerende studenten en docenten. Ook Rachid Traoré is hierbij aanwezig.

Dit naar aanleiding van de bezetting dinsdag van het opleidingsgebouw van de afdeling Sport en Bewegen van het Alfa-college.
actie alfa knipsel

De afdeling Sport en Bewegen van het Alfa-college voert al enige tijd actie tegen de dreigende uitzetting van medestudent Rachid Traoré naar Burkina Faso. Studenten en docenten van het Alfa-college willen met de bezetting van dinsdag en het gesprek met de burgemeester van Groningen vandaag aandacht vragen voor de in hun ogen onrechtvaardige uitzetting van hun medestudent.

image1-1
Rachid Traoré

Dinsdag bezetten medestudenten en docenten van Rachid de school. De lessen werden om 12 uur gestaakt en niemand ging het gebouw nog in of uit tot dat er een gesprek geregeld was met verantwoordelijke bestuurders.

Onder het motto: Rachid geen onderwijs? Dan niemand niet! werd actie gevoerd, waarbij de oproep is “Wij vragen niet om wetten, regels en papierargumenten… we vragen om een hart”.

Traoré vluchtte drie jaar geleden uit Burkina Faso. Inmiddels studeert hij aan het Alfa-college en voetbalt hij in het eerste elftal van Achilles 1894 in Assen.

Lees ook: Alfa College Groningen in actie voor Rachid Traore

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden