Alfa College Groningen in actie voor Rachid Traore

Foto: Jorien Benthem/ Alfa College

De reguliere lessen van het Alfa College Sport en Bewegen zijn dinsdagmiddag om 12 uur gestaakt om aandacht te vragen voor Rachid Traore. Deze leerling dreigt te worden uitgezet naar zijn geboorteland Burkina Faso.
image1-1

Niemand gaat het Alfa-college gebouw Sport en Bewegen nog in of uit voordat er een gesprek is geweest met de verantwoordelijke bestuurders, zoals Dhr K. Dijkhof, staatssecretaris justitie, Burgemeester Bouwmeester Coevorden, Burgemeester den Oudsten Groningen en/of Dhr W. Moes, voorzitter CvB Alfa-college, aldus de actievoerders.

Onder het motto: Rachid geen onderwijs? Dan niemand niet!

Rachid is leergierig, gedreven en moedig en heeft in Nederland een (prachtige) toekomst voor zich volgens zijn medeleerlingen. Hij is een veelbelovende student, met het hoogste examencijfer Nederlands van zijn klas.

De oproep is: ‘Waar is het recht op onderwijs en daarmee een perspectief voor Rachid? Hoe zorgen we ervoor dat Rachid tijdens het afwachten van zijn hoger beroep gewoon ‘thuis’ mag blijven in het AZC in Zweeloo zodat hij gewoon naar school kan in deze voor hem vreselijk onzekere tijd? Wij vragen niet om wetten, regels en papierenargumenten… we vragen om een hart.’

Wij hebben en houden ons hart aan.. want je hart, dat zet je toch niet uit?!

Rachid Traore

Rachid Traore is geboren op 29 mei 1996 in Burkina Faso. Burkina Faso is één van de allerarmste landen in West-Afrika. Op dit moment wordt het land met harde hand geregeerd door een president. Rachid heeft geen ouders meer.

Inmiddels is Rachid 3 jaar in Nederland en is er sprake van een succesvolle integratie. Rachid voetbalt op hoog amateurniveau en is een leergierige- en gretige student. Hij is altijd aanwezig en neemt zijn studie serieus. Hij is een harde werker en een rolmodel voor sommige klasgenoten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden