“Zestien nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds vrijdag zestien nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus vastgesteld in het afgelopen weekend. Dat blijkt uit gegevens van GGD Groningen.

Het aantal bevestigde besmettingen is opgelopen tot 522 personen. Vorige week maandag stond het aantal positief geteste mensen op 464. In de afgelopen week is het aantal toegenomen met 58 patiënten.

Het aantal overledenen aan een bewezen corona-infectie is in de provincie Groningen met 17 onveranderd gebleven.

Landelijk

Landelijk is het aantal coronagevallen gestegen met 482 besmettingen. Dat is de laagste toename in een etmaal sinds 5 augustus. Van de mensen die positief zijn getest is ongeveer de helft 20 tot 40 jaar oud en ongeveer een kwart 40 tot 60 jaar oud. Een klein deel is 60 jaar of ouder.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt dinsdag in de wekelijkse update bekend hoeveel gevallen in de afgelopen week zijn vastgesteld.

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt verder. Ziekenhuizen behandelen momenteel 165 patiënten wegens het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds 1 juli. Begin deze maand lagen minder dan honderd mensen in ziekenhuizen.

Van de 165 opgenomen patiënten worden 39 behandeld op een intensive care. Dat is evenveel als op zaterdag en drie meer dan op zondag. Op de verpleegafdelingen liggen 126 coronapatiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden