GGD Groningen: Zestig nieuwe bevestigde besmettingen in afgelopen week

Foto: PIRO4D by Pixabay

GGD Groningen meldt dat er zestig nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus in de provincie zijn vastgesteld in de afgelopen week. Dat blijkt uit de wekelijkse update woensdag van de GGD.

Van de zestig besmettingen zijn 32 personen tussen de 15 en 30 jaar. Een derde van deze personen kwam terug vanuit het buitenland. Bij bijna de helft van de nieuwe besmettingen is de bron bekend. In de provincie is sprake van een aantal kleine clusters.

Sinds het begin van de epidemie is bij 477 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld. Vorige week woensdag op 5 augustus stond het aantal besmettingen nog op 417.

Stijging

“Ten opzichte van de weken hiervoor zien we een duidelijke stijging van het aantal besmettingen in de provincie”, aldus de GGD. Door het uitgebreide bron- en contactonderzoek, de daaruit volgende quarantaine-adviezen voor nauwe contacten en het testen van contacten met klachten, wordt getracht de verspreiding van het virus via de besmette personen zo snel mogelijk te stoppen.

Het aantal werkelijke besmettingen in de provincie ligt hoger, omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden worden getest. Ook laat mogelijk niet iedereen met klachten zich testen.

Het aantal overlijdens aan een bewezen corona-infectie is in de provincie Groningen met 17 onveranderd gebleven. Dit aantal is gelijk sinds 16 mei.

Testen

In de afgelopen week zijn tussen 5 en 11 augustus 3.054 personen getest op COVID-19. Daarvan werden 42 personen positief getest (1,4 procent). In totaal zijn sinds 1 juni tot en met 4 augustus 20.993 personen getest op het virus.

Basisregels

Het blijft volgens de GGD belangrijk om alert te zijn en de basisregels te volgen, zoals thuisblijven bij klachten en te laten testen, anderhalve meter afstand houden, vaak de handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en drukte vermijden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden