GGD Groningen: Vierentwintig nieuwe bevestigde besmettingen sinds vrijdag

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen is het aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus opgelopen tot 464 personen. Dat blijkt uit de cijfers van de GGD Groningen maandagmiddag. Dat zijn 24 nieuwe bevestigde besmettingen sinds vrijdag. Het aantal bevestigde besmettingen was toen 440 besmettingen.

Het aantal overledenen aan een bewezen corona-infectie is in de provincie Groningen met 17 onveranderd gebleven. Dit aantal is gelijk sinds 16 mei.

Landelijk

Landelijk is in de afgelopen 24 uur bij 630 mensen het coronavirus vastgesteld. Dat is de hoogste stijging in een dag sinds 26 april, komt naar voren uit het coronadashboard van de overheid. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 3700 mensen positief getest.

Ook worden sinds 2 juli de meeste coronapatiënten behandeld in ziekenhuizen, namelijk 128 patiënten. Volgens voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg past de stijging “nog binnen de bandbreedte van de afgelopen dagen”. Het aantal patiënten op de intensive care daalde van 31 naar 29. Maar op de verpleegafdelingen liggen nu 99 coronapatiënten. Dat zijn twaalf mensen meer dan op zondag en het is het hoogste aantal sinds begin juli.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden