RIVM: ‘Zes nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de gemeente Groningen zijn zes inwoners positief getest op het coronavirus in de afgelopen vierentwintig uur. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag.

In de afgelopen is het aantal besmettingen in zowel de gemeente als in de provincie flink toegenomen, echter ten opzichte van andere locaties blijft het relatief laag. Uit de wekelijkse update bleek afgelopen dinsdag dat 24 personen in de gemeente besmet waren met het coronavirus in de afgelopen twee weken.

Landelijk steeg het aantal nieuwe coronagevallen in de afgelopen 24 uur met 601 meldingen. Dat is het hoogste aantal sinds 26 april. Het coronavirus verspreidt zich steeds verder. Een dag eerder werden er nog 426 nieuwe positieve gevallen gemeld bij het RIVM.

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuis is vandaag gedaald na een paar dagen van stijging. In totaal behandelen intensive cares en verpleegafdelingen nu 108 mensen die besmet zijn met het coronavirus. Dat zijn er tien minder dan gisteren.

Het aantal patiënten op de ic’s daalde van 30 naar 29, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen liggen nu 79 coronapatiënten. Volgens voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: “Er is sprake van een stabiel beeld”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden