GGD Groningen: Vierendertig nieuwe bevestigde besmettingen in afgelopen week

Foto: Publiek Domein

GGD Groningen meldt dat er vierendertig nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus in de provincie zijn vastgesteld in de afgelopen week. Dat blijkt uit de wekelijkse update woensdag van de GGD.

Er is volgens de GGD een duidelijke stijging te zien van het aantal besmettingen in de provincie.

Van de vierendertig besmettingen zijn 15 personen tussen de 15 en 30 jaar. Bij twaalf personen was sprake van terugkeer uit het buitenland. Zeventien personen waren in nauw contact geweest met iemand met COVID-19, in Nederland of het buitenland. Bij de overige personen is de bron onbekend.

Sinds het begin van de epidemie is bij 417 personen COVID-19 vastgesteld in de provincie. Het aantal werkelijke besmettingen dat we tot nu toe in onze provincie hebben gehad ligt hoger, omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden worden getest. Ook laat mogelijk niet iedereen met klachten zich testen.

Het aantal overlijdens aan een bewezen corona-infectie is in de provincie Groningen met 17 onveranderd gebleven. Dit aantal is gelijk sinds 16 mei.

In de afgelopen week zijn tussen 29 juli en 4 augustus 2.717 personen getest op COVID-19. Daarvan werden 21 personen positief getest (0,8 procent). In totaal zijn sinds 1 juni tot en met 4 augustus 17.939 personen getest op het virus.

Het blijft volgens de GGD belangrijk om alert te zijn en de basisregels te volgen, zoals thuisblijven bij klachten en te laten testen, anderhalve meter afstand houden, vaak de handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en drukte vermijden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden