Onderdoorgang Vondellaan vanaf zaterdag dicht

Foto: Google Maps

De onderdoorgang van de Vondellaan richting het centrum van Groningen is voor autoverkeer vanaf deze zaterdag 1 augustus afgesloten.

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Van Iddekingeweg, het Overwinningsplein en de Paterswoldseweg. Fietsers en voetgangers kunnen tot 17 augustus nog wel gebruikmaken van de onderdoorgang.

Het verkeer kan vanaf zaterdag 17 augustus gebruik maken van de afrit van de A28 richting het centrum. De Brailleweg is sinds donderdag weer open.

Het verkeer vanaf de Vondellaan kan via een nieuwe doorgang invoegen op de afrit van de A28 richting centrum en hier onder de ringweg door.

De onderdoorgang wordt ook deze zaterdag afgesloten voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen dan via de aangepaste Brailleweg lopen of fietsen. Daarnaast kunnen fietsers dan weer gebruikmaken van de Papiermolentunnel.

Aanpak Ring Zuid gaat damwanden aanbrengen ter hoogte van de Vondellaan. Vervolgens wordt de tunnel bij de Vondellaan gesloopt. Hier wordt zand aangebracht voor het tijdelijke Julianaplein.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden