Rolien Scheffer stopt als directeur van NOORDWOORD

Foto: © NOORDWOORD

Rolien Scheffer neemt per 1 oktober afscheid als directeur van NOORDWOORD.

Scheffer was sinds eind 2009 werkzaam voor de literaire stichting; de eerste jaren als coördinator van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin en als zakelijk coördinator, de laatste vier jaar als directeur, waarbij ook het festival Het Grote Gebeuren zich in de samenwerking met het Forum Groningen ontwikkelde tot een succesvol literair festival.

Rolien Scheffer: “Ik heb me ruim tien jaar lang met hart en ziel ingezet voor het literaire leven in Groningen. Daarin heb ik ontzettend veel leuke mensen en goede schrijvers leren kennen, en ik ben heel, heel trots op wat we allemaal bereikt hebben samen”. De Kunstraad zich onlangs positief uitgesproken over onze plannen voor 2021-2024. “De organisatie staat als een huis, kortom, en nu heb ik zin in een nieuwe uitdaging. Zekerheden bestaan niet in het leven, dus ik gooi de boel open en ga zien wat er op mijn pad komt.”

Onder de leiding van Scheffer werd de organisatie benoemd tot Cultuurpijler voor de Letteren in de provincie en de gemeente Groningen, werd meerjarige ondersteuning van het Nederlands Letterenfonds verworven. Ook werd de naam veranderd van Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG) naar NOORDWOORD. In 2019 zette zij het talentontwikkelingsprogramma NW TALENT op, dat succesvol van start ging met 15 jonge Groninger schrijvers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden