Jongereninitiatief Heel Holland Hiked doorkruist gemeente Groningen op 31 juli

Foto: Publiek Domein

Vanaf 31 juli wandelen jongeren van de Nationale Jeugdraad drie weken door Nederland om het gesprek aan te gaan over klimaatverandering onder de naam Heel Holland Hiked.

Op de eerste dag lopen ze van Pieterburen naar Groningen. Tijdens hun wandeltochtvan 523 kilometer hoopt het team met jongeren te praten die normaal gesproken in het klimaatdebat niet worden gehoord. De gesprekken en ideeën die het team onderweg verzamelt, worden gepresenteerd aan Nederlandse beleidsmakers en op internationale conferenties van de VN.

Oprichter van het project ‘Heel Holland Hiked’ Eefke van de Wouw, jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling vanuit de NJR: “Klimaatverandering is een grote zorg voor veel jongeren en heeft hierdoor ook een impact op onze mentale gezondheid. Daarom willen we naar buiten, de natuur in. Wij moeten voor de natuur zorgen maar de natuur zorgt ook voor ons”.

Route

Het team begint in Groningen en volgt het Pieterpad naar Nijmegen, om vervolgens via het Pelgrimspad in Amsterdam te eindigen. Ook lopen er gedurende de wandeltocht experts mee om hun kennis te delen over klimaatverandering en biodiversiteit in Nederland.

Het team wil antwoord krijgen op de vraag wat klimaatverandering met hun mentale gezondheid doet, waarom klimaat belangrijk voor hen is en wat hun boodschap richting de politiek is. De input die het team verzamelt, wordt meegenomen naar de nationale én internationale politiek.

Via de website www.heelhollandhiked.com kunnen jongeren tot 30 jaar zich aanmelden om een dag de route bij hun in de buurt mee te lopen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden