Provincie: Succesvolle test met zelfstandig vliegende drone

Foto: Provincie Groningen

Een voorgeprogrammeerde drone vloog afgelopen woensdag zelfstandig, zonder besturing door een mens, tijdens een demonstratiedag op de Zernike Campus tussen twee locaties.

Stichting DroneHub Groningen Airport Eelde, de provincie en hive.mobility testen met een zelfstandig vliegende drone. De eerste demonstratiedag met betrokkenen en belanghebbenden volgde na een testweek op de Zernike Campus.

De testweek met de drone was de eerste stap van het meerjarenprogramma Autonoom Vliegen, meldt de provincie. Op de locatie van het hive.mobility innovatiecentrum werden verschillende testen uitgevoerd.

Vervoer van medicijnen

Een drone kan bijvoorbeeld ingezet worden bij het bezorgen van medicatie voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Het logistieke verkeer tussen ziekenhuizen onderling, ziekenhuizen en andere zorginstellingen of rechtstreeks naar de patiƫnt, hoeft lang niet altijd met een persoon over de weg.

In het najaar van 2020 volgt een tweede serie demonstraties. Dan zijn er proefvluchten met geavanceerde technieken.

Autonoom vliegen

De provincie is opdrachtgever van het meerjarenprogramma Autonoom Vliegen. De provincie werkt daarin samen met DroneHub Groningen Airport Eelde en hive.mobility. Uiteindelijk wil de provincie toewerken naar volledig autonoom vliegen voor goederen en personen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden