Verwachting opening ‘FoodMerckt’ begin volgend jaar

Foto: De Redactie

De bouw van Merckt, waarin FoodMerckt komt en het WestCord Market Hotel vordert gestaag.

Onderin het gebouw van Merckt komt de ‘FoodMerckt’. Bij de afbouw van de horeca is vertraging opgetreden door de coronacrisis. De verwachting was dat de ‘FoodMerckt’ dit voorjaar opende maar het streven is nu begin volgend jaar.

De FoodMerckt wordt een horecaruimte van 1.700 vierkante meter verdeeld over drie verdiepingen, waarin ruimte is voor verschillende horecaconcepten. Foodcorners, een pub, een ambachtelijke bierbrouwerij, een slijterij en een koffiebranderij maken deel uit van de plannen.

Op de bovenste verdiepingen van Merckt bevinden zich 18 appartementen. Deze zijn allemaal verkocht en het merendeel wordt ook al bewoond. Daarnaast gaat de rooftopbar, op het dak, na de zomervakantie open.

WestCord Market Hotel

Ook de bouw van The Market Hotel, naast Merckt, heeft ook te maken met enige vertraging. Volgens ontwikkelaar VolkerWessels Vastgoed opent het hotel in de tweede helft van het jaar z’n deuren.

Het hotel telt 123 hotelkamers. Op de begane grond komt een grand café (café Willem Albert) met terras en bakkerij. Ook The Market Hotel krijgt een rooftopbar.

De nieuwsbrief van Groningen Vernieuwt meldt nu dat het streven is nu om de FoodMerckt begin volgend jaar te openen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden