La Place in Groningen blijft open ondanks grote reorganisatie

Foto: Archief De Redactie

De La Place-vestiging in Groningen in het voormalig pand van V&D aan de Grote Markt blijft open.

Maandag werd bekend dat 23 van de 100 vestigingen, waaronder de La Place in Emmen niet meer opengaan. De restaurants moesten sluiten vanwege de coronacrisis en ondanks de versoepelingen is de toekomst van de keten erg onzeker, aldus moederbedrijf Jumbo. Verwacht wordt dat zo’n 480 werknemers hun baan kwijt zullen raken.

Jumbo nam La Place vier jaar geleden over. De restaurantketen was eerder onderdeel van V&D, tot dat warenhuis failliet ging. De afgelopen jaren was La Place zeer rendabel, maar dat veranderde tijdens de coronacrisis.

Supermarktconcern Jumbo ziet nog steeds een veelbelovende toekomst voor zijn restaurantformule La Place, ondanks het feit dat 23 vestigingen definitief de deuren gaan sluiten.

‘Groningen’ hoort niet bij de 23 vestigingen van La Place die dichtgaan. De stad staat niet in de lijst met plaatsen waar een vestiging van La Place te vinden is. Het voormalige pand wordt verbouwd waar La Place gevestigd was.

Het wel de bedoeling dat La Place terugkeert, meldt de Gezinsbode. Jumbo zegt op zoek te zijn naar een nieuwe locatie. Het is niet zeker of dit opnieuw aan de Grote Markt zal zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden