Hanzehogeschool rolt rode loper uit voor #lichting2020

Foto: Jan Buurma

Studenten van de Hanze hogeschool ontvangen dit jaar hun diploma op een alternatieve, feestelijke manier. “Het behalen van een diploma is een mijlpaal voor iedere student, het markeert het einde van de studie en is een moment om bij stil te staan”, aldus de Hanzehogeschool.

De opleidingen geven dit jaar een extra draai aan de diplomering. Óf dit nu wandelend, rijdend, thuisbezorgd of in een voetbalstadion plaatsvind.

Drive Thru

Ongeveer 800 studenten ontvangen tussen dinsdag 7 en en vrijdag 10 juli hun diploma tijdens de Drive Thru diplomering op het parkeerterrein van de Hanzehogeschool Groningen op de Zernike Campus. Via een versierde route kunnen studenten met auto, scooter, fiets of skateboard hun diploma in ontvangst nemen.

Walk Thru

Bij Academie Minerva krijgen studenten hun diploma via een Walk Thru. De afgestudeerde studenten wandelen door het gebouw aan het Gedempte Zuiderdiep en ontvangen onderweg hun diploma.

Langs de huizen

Een aantal opleidingen kiest er voor om de diploma’s persoonlijk bij de studenten langs te brengen. Bij de opleiding Verpleegkunde ontvangen 280 afgestudeerden op 7 en 8 juli hun diploma persoonlijk van een docent. De docenten die de diploma’s langsbrengen hebben een rode loper van anderhalve meter bij zich en overhandigen bij de voordeur het diploma.

Euroborg

Afgestudeerden van de opleiding Facility Management krijgen donderdag 9 juli hun diploma op een wel heel bijzondere locatie: het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Groningen. De studenten komen, net als een profvoetballer, via de spelerstunnel het stadion in en ontvangen hun diploma op het veld.

Ook kiest een aantal opleidingen ervoor om de diplomering uit te stellen tot na de zomer zodat de diploma-uitreiking alsnog een fysiek feestje kan worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden